HAGAROSTA

Hagaro on yksityinen hoivakoti idyllisellä paikalla Pohjois-Haagassa. Funtimmersföreningen i Helsingfors -yhdistyksellä, joka pyörittää toimintaa, on yleishyödyllinen status. Ann-Louise Laaksonen on yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

Toiminta-ajatus & arvot

Yhdistyksen tavoitteena on tarjota kotoisa asuinpaikka ruotsinkielisille ikäihmisille. Asukkaille varmistetaan turvallinen asuminen, jossa on ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta ja mahdollisuus kattavaan hoivaan ympäri vuorokauden.

Hagaro on aktiivinen hoivakoti, jossa asukkaat ovat itse mukana vaikuttamassa arkeensa. Kehotamme asukkaitamme aktiiviseen osallistumiseen, sillä näin edistämme heidän terveyttänsä ja hyvinvointiaan.

Historia

Hagarota pyörittää Fruntimmersföreningen i Helsingfors -yhdistys, joka on yksi maan vanhimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Yhdistys perustettiin vuonna 1848 auttamaan köyhiä ja hädässä olevia.

Yhdistys on muun muassa ollut mukana perustamassa työläisasuntoja, työmökkejä naisille, soppakeittiöitä, lastenkoteja ja kansankirjaston. Kansankirjasto loi perustan nykyiselle kaupunginkirjastolle.

Yhdistyksen hoivakoti avattiin vuonna 1927 Savilankadulle Töölöön. Nykyään yhdistys keskittyy pyörittämään vanhainkoti Hagarota Haagassa. Yhdistyksellä on nykyään noin 100 jäsentä ja uudet jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita.