OM HAGARO

Hagaro är ett privat äldreboende med idylliskt läge i Norra Haga. Fruntimmersföreningen i Helsingfors r.f., som driver verksamheten, har allmännyttig status. Ann-Louise Laaksonen är föreningens styrelseordförande.

Verksamhetsidé & värderingar

Föreningens vision är att erbjuda ett hemtrevligt boende för svenskspråkiga äldre. Invånarna ska garanteras ett tryggt boende med professionell och kunnig personal samt möjlighet till heltäckande omsorg dygnet runt.

Hagaro är ett aktivt äldreboende, där invånarna själva är med och påverkar sin vardag och uppmuntras till aktivt deltagande – allt för att gynna deras hälsa och välmående.

Historik

Hagaro drivs av Fruntimmersföreningen i Helsingfors r.f., som är en av landets äldsta välgörenhetsföreningar. Föreningen grundades år 1848 för att bistå med hjälp till fattiga personer och människor i nöd.

Föreningen har bland annat hjälpt till att starta upp arbetarbostäder, arbetsstugor för kvinnor, soppkök, barnhem och ett folkbibliotek. Folkbiblioteket utgjorde grunden till det nuvarande stadsbiblioteket.

Föreningens första äldreboende öppnades år 1927 på Savilagatan i Tölö. Numera fokuserar föreningen på att driva och upprätthålla äldreboendet Hagaro i Haga. Föreningen har idag ca 100 medlemmar och nya medlemmar är hjärtligt välkomna.